dimarts, 24 de març de 2009

CONTE DEL CALIU

UNA OPERACIO A MORT


Hi havia una vegada un nen que es deia Mestral. Tenia 12 anys i vivia a Salou. El pare d’ en Mestral era un gran criador de cavalls amb molta fama i al Mestral li agradaven molt els cavalls.
Pel seu aniversari n’ hi van regalar un i li va ficar de nom Llampec. Era un cavall molt jove però tenia un problema. Tenia el musell doblegat i sinó l’ operaven amb urgència podria morir per no poder respirar d’asfíxia.
Llavors el pare d’ en Mestral va trucar a un centre veterinari per cavalls a Sevilla. Li van dir que a lo millor el podrien salvar.
Aquella nit en Mestral va dormir junt amb el Llampec. Al dia següent el van portar al centre veterinari per cavalls de Sevilla.
Quan van arribar, van parlar amb el metge i l’ hi va dir que aquella operació era molt perillosa, només l’ havien fet quatre vegades en tot el món i només una va anar bé. Van deixar el Llampec molt preocupats i van tornar a casa.
Al dia següent va començar la operació. Li van ficar ferros a la boca i el musell. Cada dia els hi ficarien més rectes fins ficar-ho ben alineats.
En Mestral l’ anava a veure un dia al mes. Era un viatge llarg però pel seu cavall ho faria tot.
Desprès de sis mesos al centre veterinari, el musell ja estava ben recte i ja el podien prendre. Llavors en Mestral va disfrutar tota la seva adolescència amb en Llampec.
Van passar alguns anys i el seu pare s’ havia fet molt vell i li va deixar el negoci al Mestral.
Un dia va conèixer una dona que es deia Ira i es van fer nuvis.
Al llarg del temps es van casar i van tindre un fill que es deia Copaiba.
LI va passar el mateix que al seu pare, es va fer criador de cavalls i va conèixer una dona que es deia Lisígena.
Va haver de superar la crisis i moltes coses pitjors però l’amor als cavalls mai es va trencar i el va ajudar a ser feliç.
Es va convertir en el millor criador de cavalls del món.
Van vendre molts cavalls per poder superar la crisis i al final van redactar un llibre sobre cavalls per acabar la seva vida amb moltes imatges de cavalls i criadors.

Cap comentari: